Problem z sondą ;(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojciech Czerwiński
    Classic
    • 2010
    • 15

Problem z sondą ;(

Wyjaśnienia Państwowej Komisji Wyborczej z dnia 18 czerwca 2010 r. w sprawie tzw. "ciszy wyborczej"
    (ZPOW-603-125/10)

Państwowa Komisja Wyborcza przypomina, że zgodnie z art. 76b ust. 2 i art. 77 ust. 1 ustawy z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 2010 r. Nr 72, poz. 467) kampanii wyborczej nie można prowadzić na 24 godziny przed dniem głosowania i w dniu głosowania aż do jego zakończenia. W tym okresie zakazane jest zwoływanie zgromadzeń, organizowanie pochodów i manifestacji, wygłaszanie przemówień, rozdawanie ulotek, jak też prowadzenie w inny sposób agitacji na rzecz kandydatów.

Media mogą w dniu wyborów informować o przebiegu wyborów oraz pokazywać głosujących kandydatów.

Dopuszczalne jest także prezentowanie osób zachęcających do udziału w wyborach. Jednakże wypowiedzi tych osób nie mogą zawierać żadnych elementów agitacji na rzecz kandydatów. Wypowiedzi tych nie powinni jednak udzielać kandydaci na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, ani osoby wchodzące w skład tzw. sztabów kandydatów lub powszechnie kojarzone z danym kandydatem, gdyż może być to odbierane jako niedozwolona mobilizacja elektoratu tego kandydata.

W okresie tzw. ciszy wyborczej media mogą podawać informacje o kandydatach na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, jednakże informacje te muszą w ten sam sposób prezentować wszystkich kandydatów i obejmować wyłącznie dane zawarte w obwieszczeniu Państwowej Komisji Wyborczej o kandydatach na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, które będzie znajdowało się w każdym lokalu wyborczym.

Zakaz prowadzenia kampanii wyborczej w okresie tzw. ciszy wyborczej obejmuje również wszelką aktywność w Internecie. Oznacza to, że informacje mające nawet charakter agitacyjny umieszczone w Internecie do godz. 24.00 dnia 18 czerwca 2010 r. mogą w nim pozostać. W czasie ciszy wyborczej w Internecie można zamieszczać wyłącznie informacje niemające charakteru agitacji na rzecz kandydatów.

Ponadto w sobotę przedwyborczą i w dniu wyborów (przed zakończeniem głosowania) niedopuszczalne jest publikowanie wyników badań sondażowych o szacowanej frekwencji wyborczej. Natomiast w dniu wyborów można podawać informacje o cząstkowej frekwencji ustalonej przez Państwową Komisją Wyborczą, na podstawie danych otrzymanych z obwodowych komisji wyborczych.

Przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej: Stefan J. Jaworski

w.czerwinski
  • M@rcin123
    Drive
    • 2008
    • 81

Problem z sondą ;(

Witam mam taki maly problem od juz dluzszego czasu mam tak ze jak odpale zimne auto i odrazu jade jest uczucie tak jakby nie chcialo jechac ;/ po chwili jak sie troche auto nagrzeje jedzie juz normalnie (silnik 1,6 BFQ)
    Wczoraj skanowalem VAGiem i wyskoczyly mi 2 bedy:
    16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit
    P0130 - 35-10 - - - Intermittent

17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
    P1118 - 35-10 - - - Intermittent

Skasowalem bedy tylko ze ten drugi sie odrazu pojawia i niestety ale chyba jest zepsuta sonda... mam jeszcze pytanie czy ta sonda moze miec cos wspolnego z tym rannym ruszaniem ??? O a jeszcze jedno czy mozna jakos VAGiem sprawdzic sprawnosc tej sondy ??? Jesli tak to prosze o pomoc jak
    Pozdrawiam Marcin

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

sonda labda ma "cos wspolnego" z rannym ruszaniem jak i kazdym innym.
      Sonda wraz z czujnikiem temp dostarcza podstawoych informacji niezbednych do obliczenia wlasciwego skladu mieszanki. Jesli chcesz to terorje znajdziesz w necie.

Co do bledow - drugi mowi o braku podgrzewania sondy - albo grzalka spalona albo problem z polaczeniem tego obwodu. Jesli masz Vag-com`a w blokach pomiarowych mozesz sprawdzic bez wchodzenia pod auto - napiecie jakie generuje sonda oraz jaka rezystancje przedstawia grzejnik. Ktos ladnie opisal na naszym forum procedure restu lamby.

moze oberwales polaczenie sondy na snieznych muldach
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• M@rcin123
        Drive
        • 2008
        • 81

Niestety szukalem na forum tego jak sprawdzic VAGiem ta sonde ale nie znalazlem nic ;/ chyba zle szukam. Jesli wlasnie chodzi o zerwanie kabli ze sondy moze i jest to mozliwe bo ostatnio mialem rozne sniegowe sytuacje w ktorych zachaczylem spodem auta tylko czy te kable tak by wystawalaly !? Prawie najlepiej byloby do mnie sprawdzic to dokladne VAGiem bo pod auto teraz niestety ale nie mam jak wejsc... O wlasnie wczoraj wykasowalem te bledy a dzisiaj teraz zaswiecila sie kontrolka check pozniej jak bede mial czas to przeskanuje jeszcze raz i zobacze jakie sa bledy :?

Komentarz

• pablo_doctor
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 791

no to cos mi sie zdaje ze masz rozwiazanie swojego problemu - daj zac jak wyszlo.

moj typ 99,3% zerwane kable lub rozpieta wtyczka. Pomacaj reka po stronie pasazera, jest taka puszka plastykowa na wysokosci slpka. jak jest uskodzona to sonda tez sie rozpiela. dobrze by bylo zebys to oblukal bo jak sa pozwierane kable w urwanym przewodzie to mozesz uszkodzic ECU.
          pablo_doctor

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

Komentarz

• M@rcin123
            Drive
            • 2008
            • 81

Dzieki narazie jutro rano wjade na kanal wiec zobacze co i jak

Komentarz

• rafal0110
              Drive
              • 2010
              • 52

sonde mozesz sprawdzic woltomierzem,

Komentarz

• pablo_doctor
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 791

i jak byles pod autem ??
                pablo_doctor

Komentarz

• M@rcin123
                  Drive
                  • 2008
                  • 81

Tak bylem pod autem tam wszystko wypada dobrze tak wiec sonda do wymiany kupilem juz nowa tylko nie umie znalesc jakiegos mechanika co mi to wymieni wszedzie jest pelno ;/ Jak uda mi sie wymienic to napisze o efekcie

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14885
                    • Octavia IV (NX3)

Ja mam te same objawy i komp wskazywał na sondę. Ponadto więcej pali na początku jak się rozgrzewa - później spalanie gwałtownie spada do normalnego poziomu. Bujam się tak od wakacji. W końcu w poniedziałek mam zamiar rozwiązać problem.
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• M@rcin123
                      Drive
                      • 2008
                      • 81

Tak ja dzisiaj oddalem auto do serwisu na wymiane sondy po 13 mam odbiór mam nadzieje ze juz bledy nie beda wyskakiwac. Pozniej jak bede na forum tak napisze co i jak

[ Dodano: Pią 29 Sty, 10 14:02 ]
                      Dobra tak odebralem auto i jak narazie nie skanowalem jeszcze przez Vag com ale tak na moje odczucie te auto jedzie jakos lepiej ale nie wiem czy mi sie zdaje :P Jutro rano zobacze czy beda jeszcze drgania silnika mam nadzieje ze juz nie bo w innym przypadzie bede musial dalej szukac... O a koszt takiej calej operacji to
                      100zl SONDA (firmy NGK) + 60zl WYMIANA

Komentarz

Pracuję...